Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Dinamólemez alkatrész gyártása lézervágással

Ezúttal egy elektrotechnikai iparági megbízást mutatunk be, melynek során villanymotorok lemezalkatrészeit lézervágással alakítottuk ki.

Legutóbbi lemezmegmunkálás feladatunk nagy teljesítményű villanymotorok álló és forgó alkatrészeinek kialakítása volt. A dinamólemezek alapanyaga teljes mértékben feldolgozott acéllemez, ún. elektromos acél, mely garantált mágneses tulajdonságokkal rendelkezik.

A képeken látható lemezek egy része 0,65 mm-es M350-65A anyagminőségű acélból, másik része M400 anyagminőségű acélból készül.

1-2 db motor esetében kb. 1000 db forgó és állórész vágása szükséges. Ekkora darabszámnál már a lézeres vágás kifizetődőbb, mint a stancolás,  a szerszámköltség kiváltása miatt. Ugyanakkor ebben az esetben fontos, hogy a lézeres vágás pontosságának felső  határán kell megvalósuljon a terítékek vágása, mivel kb +- 0,05 mm-es pontosság az igény az általános mérettűrések esetén.

 

Dinamólemez terítékrajza    Dinamólemez lézervágása

 

Dinamólemez lézervágás után     Kész dinamólemez

Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2018 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2018 április 06, péntek 08:33:27.

Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával Ön beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el a számítógépén.