Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Tükrös felületű alkatrész szálcsiszolása

Lemezmegmunkálás - szálcsiszolás megbízás: egy, az elektronikai iparágban tevékenykedő vállalattól kapott munka során az alkatrész tükrös felületének csiszolása megbízónknak jelentős időmegtakarítást eredményezett.

Probléma: a megrendelő rendelkezésére álló saját raktári anyaga tükrös felületű volt. Felmerült a külön csiszolt anyag megrendelése, azonban ez részben gazdaságtalan lett volna ezen kis széria esetében, másrészt a partnerünket szorító szűkös szállítási határidő sem tette lehetővé, hogy az egyedi mennyiségű lemezre hosszabb időt várjon.

A megoldást az általunk végzett szálcsiszolás jelentette, így az 1-2 hetes alapanyag szállítási határidőt sikerült kiváltani 1-2 napos megmunkálási határidővel, mely jelentős időmegtakarítás partnerünknek.

A konkrét feladat a 2,5 mm-es 1.4016-os alapanyag tükrös felületének szálcsiszolása volt, az alkatrész hossztengelyére merőlegesen. A K320 –as finomságú csiszolóanyaggal egy esztétikus, karcmentes felületet értünk el. A mélyebb sérülések eltávolítása már nem lehetséges, ezért a felület csiszolás előtti és csiszolás utáni védelmére is figyelmet kellett fordítani. A csiszolás előtt védőfólia, a csiszolás után papírcsomagolás védte a felületet. Az alkatrész felületén az egyes nyílásoknál prégelt jelölések megmaradása is igény volt a vevőnk részéről. Mivel a csiszolás 0,1 mm -nél csekélyebb anyagvastagság változást okoz, így ezek továbbra is láthatóak maradtak a felületen. Az alkatrész mérete és a szálcsiszolás iránya miatt egy sablonban kellett a felület csiszolását végrehajtani. Ehhez az alkatrész mérete ideális volt.

Lemezalkatrész csiszolás előtt     Lemezalkatrész csiszolás után

 

Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2018 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2018 március 19, hétfő 10:00:25.

Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával Ön beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el a számítógépén.