Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Stancolás vagy lézervágás - melyiket válasszuk?

Mindkettőt! Egyszerre! A lézer-stanc technológiák ötvözésének előnyei a lemezmegmunkálás során

Egy lemezalkatrész gyártására vonatkozó megrendelés feldolgozásánál mindig fontos kérdés a megfelelő lemezmegmunkálási technológia kiválasztása. Az alkatrész megmunkálásának leghatékonyabb módját kell megtalálni, ismerve az egyes lemezalakítási technológiák előnyeit és hátrányait.

A lézervágás előnyei közé tartozik a sorjamentes megmunkálás, a 0,1-0,3 mm vágási rés és a 0,03 mm ismétlési pontosság. Termelékenysége a nagyméretű lyukak, hosszú, egyenes vagy ívelt, bonyolult kontúrok kivágásánál mutatkozik igazán. Minimális salakanyag keletkezik, nincs szerszámkopás, viszont minden esetben végig kell haladnia a vágófejnek a kívánt felület kontúrján. Továbbá a felhasznált gázok (oxigén, nitrogén, hélium, argon) mennyisége miatt költséges is lehet, valamint deformálási műveletek nem végezhetők lézervágással. 

Kombi lézer-stanc lemezmegmunkáló berendezés munkában

A stancolás előnyei közé sorolható a gyorsaság és a gazdaságos megmunkálás, viszont hátránya, hogy a bonyolult kontúrok kivágása (nibbelése) nehezen, magas szerszám költségek árán érhető el.

A kombinált megmunkálás, azaz a lézervágás és a stancolás ötvözése akkor kerül előtérbe, amikor a lyukasztás (kör, négyszög, ovális, stb.), formázás (menet, szemhúzás, csavarfejsüllyesztés, merevítés, kihajtás, kopoltyú, domborítás, jelölés, stb.) bonyolult kontúrok gyakran egyidejűleg jelentkező szükségessége, a változatosság iránti igény növekedése a cél, szem előtt tartva a gyors, költséghatékony és precíz munkavégzést. A lyukasztásnál, vagy kivágásnál használt általános szerszámok élettartama elérheti a 400 000 leütést is. A kefékkel ellátott munkadarab kidobó biztosítja az anyagkímélő megmunkálást. A  két technológia ötvözése mindenképpen gazdaságos és műszakilag kifogástalan megoldást jelent. 

Stancszerszámok kombi lézer-stanc lemezmegmunkáló berendezéshez

A műszaki fejlesztéseink egyenlőre a lézer-stanc technológiai ötvözet előnyeinek kiaknázását célozzák, jelentős előrelépést eredményezve a gyártás komplexitásának növelésében.   

A kombinált lézer-stanc lemezmegmunkáló berendezés lehetővé teszi kiválasztani azt a megmunkálási eljárást, amely a legkielégítőbb eredményt adja, a megmunkálási költségek minimalizálása mellett.

 

 

 

Olvasson tovább ebben a kategóriában: « Melior lemezalkatrészek a versenyautó projektben

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 03, szerda 13:34:55.