Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Elektronikai lemezalkatrész feliratozása nyomtatással

Nézze meg legújabb lemezmegmunkálás filmünket, amelyen egy elektronikai végtermékbe beépülő lemezalkatrész feliratozását/nyomtatását mutatjuk be. A film után a cikkben a nyomtatási feladat részletei olvashatók. 

 

A filmen  jelölések, feliratozás készítése látható egy elektronikai alkatrészen. Az alkatrész egy szerelt elektronikai tartó lesz, a feliratozás és az azt követő kötőelemek bepréselését követően.
Az alkatrész alapanyaga 1,5 mm –es DC01 acél, amely a lemezmegmunkálás folyamatok (lézervágás és hajlítás) után galvanikus horganyzáson esett át. A felület rendkívül esztétikus és megfelelően ellenáll a korróziónak.

A jelölések 2mm –es karaktermérettel, fekete színnel készülnek. A megrendelő részéről külön követelmény, hogy a felirat tartós, letörölhetetlen és acetonálló legyen.
Az alkatrész és a jelölések állagmegóvása érdekében egy egyszerű általános csomagolás is megfelelő, esetünkben kartondobozos egységeket készítünk. Az alkatrész az utolsó műveletet követően egy végellenőrzésen esik át. Itt ellenőrizzük a felirat minőségét is. Ebben az állapotban már alkalmas a végső felhasználásra, a rendeltetési helyére történő beépítésre.

Az alkatrész feliratozási eljárásáról:
A felirat egy  PrintoLUX-FB-140/3000Plus nyomtató segítségével készült, melynek munkatartománya  140mm x 300mm x 500mm (MxSZxH). A nyomtatás felbontási minősége: max . 5760x1440 dpi. A felirat egy vízbázisú PLX-Spec tintával készül.
Nyomtatás előtt a lemezalkatrészt  le kell törölni egy speciális előkezelő folyadékkal, hogy megakadályozzuk a tinta szétfolyását és ezáltal biztosítsuk a nyomtatási kontúr élességét. Ezt követően tintasugaras technológiával történik a felirat felvitele a lemez felületére. Végül  az alapanyag anyagminőségétől  függő hőfokon és időtartamon egy hőkezelő kemencében történik a felirat rögzítése. A magas hőfokon a festékben található víz elpárolog és a tinta kémiailag hozzákötődik a felszínhez, ez biztosítja a felirat rendkívüli tartósságát.

A felirat UV-álló, aceton ellenálló, kopásálló és a környezeti hatásoknak mérsékelten ellenálló lesz, megfelelve az iparág és a megrendelő támasztotta követelményeknek. Ez a feliratozó rendszer elsősorban kis és közepes sorozatok jelölésére, feliratozására alkalmas, akár színes formátumban is. Elsősorban futó lemezalkatrész termékeink komplex kivitelezésében használjuk, elektronikai ipar számára készülő lemezalkatrészeknél (pl. elektronikai előlapok, csatlakozók, kapcsolók helyének jelölése). Ezzel a lépéssel válik kompletté a lemezalkatrész.

Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2018 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2018 április 06, péntek 08:33:27.

Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával Ön beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el a számítógépén.