Nyomtatás

Hatékonyság növelés raktárirányítási rendszerrel

Ma a lemezmegmunkáló üzemeknek szembe kell nézniük azzal a kihívással, hogy hogyan tudják termelékenységüket javítani, ezzel egy időben pedig gyártási költségeiket csökkenteni. A Meliornál a házon belül kifejlesztett vonalkód alapú raktárirányítási rendszerünk (továbbiakban RIR) ezt a folyamatot segíti elő.

Megrendelőink gyors technológiai haladást igénylő ipari ágazatok vállalatai. Ezért mi is folyamatosan törekszünk a megújulásra, a fejlett technológia alkalmazására, az innovatív ötletek megvalósítására, mely folyamat egyik állomása a vonalkódos nyomkövető rendszer megvalósítása.

Raktárirányítási rendszer munkaállomása

I. A kiindulási helyzet, probléma 
Az elmúlt években jelentősen megnövekedett termelési volumen következményeképp 2015-ben a raktári területünket megdupláztuk és ez a lépés szükségessé tette egy modern RIR kialakítását, ill. az azt működtető szoftver fejlesztését.
Jelenlegi raktárunk 6 méter magas, 415 EUR raklap férőhellyel rendelkezik és egy raklapon több fajta termék is tárolható. Emiatt sokáig tartott az éppen felhasználandó (előkészítés a gyártás következő munkaállomására, összekészítés kiszállításra) alkatrész keresése a 2 méter feletti polcokon, ami nagy mértékben megnehezítette és lelassította a dolgozók munkáját.

II. A megoldás: RIR
A problémára a 2012 óta működő vállalatirányítási rendszerben tárolt és elérhető adatok felhasználására házon belül fejlesztett RIR hozta meg a megoldást.
Jelenleg 3 hordozható munkaállomás fedi le a RIR hardveres részét (tablet, proxy olvasó és vonalkód olvasó) és ezeket egy egységet alkotva lehet mozgatni az aktuális munkaterületre. A szoftver az alkatrészen lévő címke (vállalat irányítási rendszer által generált egyedi azonosítóval ellátott címke) alapján azonosítja be a terméket és annak minden tulajdonságát: jelenlegi állapotát és az összes, a további műveletekhez szükséges adatot, szintén a vállalatirányítási rendszer adatbázisából kinyerve.

A RIR folyamat első lépése a beraktározás, az egy pozícióra tárolandó termék(ek) vonalkódjait leolvasva. Ezt követően a grafikusan megjelenített, 2 dimenziós raktárban kiválasztva tároljuk el az alkatrészt.

A grafikusan megjelenített 2 dimenziós raktár képeKövetkező lépés a raktárban lévő félkész termékek előkészítése a következő megmunkálásra a gyártási ütemezésnek megfelelően. A raktáros munkaterületenkénti előkészítési listát nyomtat a RIR-ből, amiből tájékozódik az alkatrész elérhetőségeiről (sorrend, pozíció, darabszám). A munkaterületre mindig csak folyamatban lévő és a sorrendben azt követő termék lehet kihelyezve. Minden művelet után új címkét kap az alkatrész, amivel igazolni lehet a már elvégzett műveletet.

Utolsó lépés a késztermék kiszállítás. A kinyomtatott szállítólevélen lévő vonalkódot beolvasva a RIR-be betöltődik annak tartalma. A szoftverből egy gombnyomással összekészítési listát kapunk, ami meghatározza a késztermékek pontos helyzetét, mennyiségét, ami alapján a raktáros gyorsan ki tudja szolgálni a várakozó megrendelőt vagy fuvarozót.

A késztermékek pontos helyét mutató rajzEz a rendszer a gyártási folyamatokon keresztül az alkatrészek valós idejű nyomon követését teszi lehetővé. Egy egérkattintással láthatóvá válik, hogy éppen milyen munkafolyamaton van túl az alkatrész és hol van az üzem területén.

III. Milyen előnyöket hozott a rendszer kiépítése:
- gyorsabb kiszolgálás
- pontosabb leltár
- hatékonyabb gyártásközi feladatok, megnövekedett termelékenység
- munkafolyamatok monitorozása, azonnal lehívható információk a vezetők számára
- pontosabb, naprakészebb vevőtájékoztatás a csomagolás állapotáról
- adatok megjelenítése képernyőn, ezáltal papírfelhasználás csökkentése

Miért jó ez a megrendelőinknek?
A megrendelő is értesíthető a rendelés pontos állapotáról, mely termelési szakaszban jár a megrendelése, vagy hogy éppen csomagolás vagy kiszállítás alatt van -e.
A megrendelések teljesítésének mértéke ezáltal nőtt, a kiszállítás is gyorsabb lett, így a vevői elégedettség is mérhetően nőtt.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó elemek