Nyomtatás

Komplex lemezalkatrész készítése saválló acélból - videó

Legújabb lemezmegmunkálás filmünkben egy összetett, 12 tételből álló lemezalkatrész csomag elkészítését mutatjuk be. A munka során a szoros határidő, valamint az alkatrészek sokfélesége és mennyisége nagy kihívás elé állította csapatunkat.

 


Neves német energetikai partnerünk számára összetett, saválló, ausztenites acéltermékeket gyártottunk. A lemezmegmunkálási megbízás nehézségét ezúttal a lemezalkatrész összetettsége és a szoros határidő adta.

A saválló acél lézervágás után hajlításon és forgácsoláson esett át, majd a részegységeket hegesztéssel állítottuk össze. A megmunkálási folyamat végén a csomagolásra is nagy figyelmet kellett fordítani.

A megrendeléstől számított 2 hét alatt 13 tonna saválló acéllemezt (1.4404-es ötvözetből) dolgoztunk fel majd időre leszállítottuk a 2,3,4 és 5 mm-es lemezvastagságból álló lézervágott, hajlított, forgácsolt, hegesztett és csiszolt lemezalkatrészt.

A 12 tételből álló megrendelés teljesítéséhez közel 70 órányi lézervágást, 30 órányi hajlítást, 30 órányi forgácsolást és 400 órányi hegesztést-csiszolást kellett igen rövid idő alatt elvégeznünk.

A rendkívül feszített munkarendben 20 raklapnyi, 8 tonna árut szállítottunk időben megrendelő partnerünk számára.

 

 

 

 

Kapcsolódó elemek