Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Komplex lemezmegmunkálás feladat egy energiaipari gyártó megbízásából

Munkánk során gyakran előfordul, hogy már a lemezalkatrészek tervezési szakaszában együtt tudunk dolgozni megbízó partnerünkkel.
Az alábbi komplex lemezalkatrész feladat esetében is így történt: még a konstrukciós és gyárthatósági tervezés fázisában, a műszaki egyeztetések alkalmával mérnök szakembereink a megbízóval együtt, közösen alakították ki az elkészítendő lemezalkatrész végső konstrukcióját.

Az alábbi cikkben bemutatott komplex lemezmegmunkálás feladat végterméke, egy kapcsolószekrény, az energiaiparban, a megújuló energia hasznosításban kap majd szerepet. 

Lézervágott, élhajlított lemezalkatrészek porfestésre várva

A horganyzott acéllemezből ( DX51DZ275 MAC ) készülő alkatrész kialakításánál és gyártásánál több fontos vevői kritériumot kellett figyelembe venni, mint például a lemezalkatrész súlyának csökkentése, valamint a végtermék kültéri használatából adódóan a fokozott korrózióvédelem. Emiatt az egyeztetési fázisban a vevő által igényelt 2mm vastagságú alapanyagot 1,5mm-es vastagságra módosítottuk közösen, továbbá javasoltuk a horganyzott alapanyag utólagos porfestéses felületvédelmét. A kialakított kapcsolószekrényhez még néhány elem csatlakozik majd a gyártás során hasonló felületkezeléssel. A kültéri használat miatt továbbá általános esztétikai igényeknek kellett még megfelelnie az alkatrésznek.
 

A kész, porfestett komplex lemezalkatrészek

A bemintázási folyamat és a vevői minősítések után indulhatott a szériagyártás, mely évi 2-3000 db-os mennyiséget jelent.
A gyártási feladat komplexitását részben a számos alkalmazott lemezmegmunkálási technológia jelenti; a lemezalkatrész kialakítása során a horganyzott lemez lézervágása után lemezhajlítás, kötőelem sajtolás, csaphegesztés és szegecselés következik. Végül a porfestéssel fejeződik be az alkatrész gyártása, amely már készre gyártott, azaz, további megmunkálást nem igényel. Másrészt pedig azért beszélünk komplexitásról, mert több lemezalkatrészből összeálló hasonló egységről van szó.
 
 
A lemezalkatrészek megrendelőhöz történő sérülésmentes eljuttatásának elengedhetetlen feltétele a gyártási folyamat után a lemezalkatrész termékek megfelelő csomagolása. Jelen esetben a porfestés miatt egy, az átlagosnál szigorúbb csomagolási eljárást (fóliás csomagolás és térkitöltő csomagolóanyag használata) kellett alkalmazni, hogy elkerüljük a szállítás során bekövetkező esetleges karcolódást, felületi sérülést.
 
  

Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2018 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2018 április 06, péntek 08:33:27.

Weboldalunk legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával Ön beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el a számítógépén.