Nyomtatás

Lemezalkatrészek pontos és esztétikus menetfúrása CNC marógéppel - videó

Legújabb lemezmegmunkálás filmünkben bemutatjuk új CNC marógépünket; acél lemezalkatrészeken széria menetfúrások készítését vettük filmre. Gyors, pontos és esztétikus kivitelezés!

 



A filmen szériaforgácsolási feladat egy részletét láthatjuk: 4 mm –es normál acéllemezen M5 menetes furatok, és 16,4 mm –es átmérőjű süllyesztett furatok készítése látható. Az anyagminőség S235.

A lemezalkatrészeken az alábbi műveleti sorrendet végeztük el:
  • menetes furatok központfúrása
  • átmérő 4,65 mm-es magfurat készítése
  • M5 furat menetformázás
  • átmérő 8,5 mm-es furatok fúrása
  • átmérő 16,4 mm–es süllyesztések készítése a 8 mm–es furatokra

Ebből a filmen két művelet látható 1,5-szeres gyorsításban, szokatlan perspektívából.

A furatokat legújabb gépünkkel, egy NCT EmR-1200D típusú CNC megmunkáló központtal végeztük, mely lemezmegmunkáló gépparkunkat áprilistól gazdagítja. A marógépen a nagy süllyesztések lényegesen pontosabban és esztétikusabban valósíthatóak meg, mint manuális fúrással. Az alkatrészek vákuum-asztalon rögzítettek. További előny, hogy a gyors szerszámcserék révén 1,8 min. darabidő érhető el.

A havi 2000 db-os igény kielégítése takarékosabban valósítható meg megmunkáló-központunk segítségével. A korábbi manuális megoldáshoz képest kevesebb az emberi ráfordítás egy alkatrészre. Minőség tekintetében is jelentős az előrelépés az új gép munkába állításával. A nagy felületű süllyesztések rendkívül esztétikusak a marógépes megoldással. Méretpontosságban és esztétikai megjelenésben a lemezalkatrészeknél a manuális fúrásnál lényegesen magasabb szintet érünk el a marógép alkalmazásával.

Itt olvashat bővebben az új CNC marógépről: NCT EmR-1200D típusú CNC megmunkáló központ

Kapcsolódó elemek