Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Széria forgácsolási műveletek lemezalkatrészeken gyorsan, pontosan - videó

Ismét széria forgácsolási feladatokat vettünk filmre szokatlan nézőpontból, ugyanis a kamerát a gép belsejében rögzítettük. A süllyesztésekkel, lekerekítésekkel és hornyokkal lesznek teljesen ezek a rozsdamentes acélból készült lemezalkatrészek.

 



A filmen az alábbi szériaforgácsolási feladatokat láthatjuk közelről: 

1,
Az első alkatrészen két különböző méretű süllyesztést készítünk (D8,5-ös és D11,4-es átmérő), mindkettőt ugyanazon szerszámmal. Az anyagminőség: DC01, 3mm vastag lemez. Egyszerre 12db alkatrészt tudunk megmunkálni a készüléklapon, amelyeket mágnes segítségével fogunk le, ezáltal az alkatrész cseréje drasztikusan lecsökken, mivel a lefogatásnál csavarozás nem történik.

2,
A második megmunkált alkatrészen kb. a 30. mp-től a már lézerrel kivágott furatok süllyesztése történik két különböző méretben (D13 mm és D10 mm átmérőben), melyet szintén egy szerszám hajt végre. A következő lépésben R1,5-ös lekerekítést készítünk körben a kontúron. Ez a lekerekítés az alkatrész mind a két oldalán elkészül az alkatrész átfordítása után. Az így kapott lekerekítés mind pontosságban, mind minőségben is jobb, mintha ezt a műveletet kézzel csiszolva végeznénk. A megmunkálás a készülék lapon vákuum segítségével történik. Egyszerre 2 db alkatrészt tudunk így megmunkálni.  
 
3, 
Végül a harmadik alkatrész esetében 5 mm-es szármaróval átmenő hornyokat készítünk, melyek 7 mm szélesek és 13 mm hosszúak. Majd egy 1,5 mm mély süllyesztés is készül a már kimart hornyokra, ami 11 mm széles és 17 mm hosszú.
A megrendelő 30°-os letörést kért az alkatrész egyik oldalára; a filmen azt láthatjuk, ahogy a letörő végig halad a kontúron és egy fogásból készre készíti a letörést.
Utolsó lépésként egy általános letörést teszünk a már előbb említett hornyokra, melynek mérete 0,2x45°.
 
A fenti megmunkálásokat ismét az NCT EmR-1200D típusú CNC megmunkáló központtal végeztük, mely lemezmegmunkáló gépparkunkat áprilistól gazdagítja. A marógép mind minőség, mind gyorsaság tekintetében nagy előrelépést jelent az eddig manuálisan végzett megmunkálásokhoz képest.

Itt olvashat bővebben az új CNC marógépről: NCT EmR-1200D típusú CNC megmunkáló központ
 

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 március 28, csütörtök 13:40:09.