Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Prégelt lemezalkatrész készítése lézer-stanc géppel videó

Ebben a lemezmegmunkálás filmben prégelési művelet látható, melyet a kontúrvágással együtt Trumpf 6000 Trumatic kombi lézer-stanc gépünkön végeztünk egy speciális szerszám segítségével.

 

 
Legújabb lemezmegmunkálás feladatunk során egy 1,5 mm anyagvastagságú hidegen hengerelt (1.0330 - DC01) lemezből készítettünk lemezalkatrészeket lézervágással, stancolással és élhajlítással. A feladat különlegességét egy stancolási művelet, a prégelés beiktatása adta. Ez egy speciális bordanyomást jelent, mely során 14,5 mm széles és 5 mm magas merevítő bordákat készítettünk a lemezalkatrészbe.

A bordanyomás kivitelezése jelen esetben lapolásos módszerrel történik. Ehhez egy speciális végtelenített szerszámot használtunk a TRUMPF Trumatic 6000 típusú lézer-stanc kombigépünkön.  Ilyen típusú formázásokhoz görgős szerszámot is  szoktak alkalmazni, mi azonban - a költséghatékonyságot szem előtt tartva, a szerszámköltséget 0-ra csökkentve ezt javasoltuk megrendelőnknek a már létező, ilyen formázásokra használható, a vevő igényéhez legjobban hasonuló szerszámaink egyikéből. Fontos, hogy az átlapolásoknak még szemmel látható nyoma sincs a bordázáson.

A prégelés után ugyanazon a kombi lézer-stanc berendezésen a lemezalkatrész kontúrvágása következett. Az utolsó, jelentősebb művelet az élhajlítás volt. Itt a kihívást az R80-as hajlítási rádiusz jelentette, melyet köszönhetően az AMADA típusú hajlítógépeink megbízhatóságának, illetve a szaktudásnak összesen 35  hajlítási lépéssel oldottunk meg. Itt sincs érezhető nyoma a lépéseknek a felületen. Egy alkatrész előállítása stancolással, lézervágással és hajlítással kevesebb mint 5 percet vesz igénybe.
 

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 március 28, csütörtök 13:31:08.