Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése a Meliornál

 A közelmúltban bevezettük az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszert az ISO 9001 minőségirányítási rendszerünk mellé.
Örömmel jelentjük be, hogy ISO 9001 minőségirányítási rendszerünk mellé bevezettük az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszert. Ez a nemzetközileg elismert szabvány segít a vállalatoknak a környezeti teljesítményük folyamatos javításában, a környezeti kockázatok csökkentésében és a hatékonyabb erőforrás-gazdálkodásban.

ISO 14001 szerinti tanúsítás

A bevezetés felkészülési folyamata magában foglalta környezetvédelmi politikánk felülvizsgálatát, a környezeti kockázatok elemzését és a munkatársak környezettudatos képzését.  A bevezetés jelentős lépés a Melior Laser hosszú távú fenntarthatósági stratégiájában, tanúsítja elkötelezettségünk a fenntarthatóság és a környezettudatos működés iránt.

Hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban? 
Arra törekszünk hogy az alapanyagoktól az energiafelhasználásig, a teljes ellátási láncban minimalizáljuk a pazarlást, ezzel csökkentve vállalatunk üzemeltetési költségeit.  Célul tűztük ki a termeléssel összefüggésben keletkező hulladékok csökkentését, ezáltal a környezetszennyezés mérséklését. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
- az energia és erőforrás felhasználás mérséklése érdekében minden kiszállításnál és áru-beérkeztetésnél, amikor csak lehetséges, gyűjtő fuvarokat szervezünk,
- fűtési hőméréskleti korlátozást vezettünk be, a kazán programozásával HMV-t csak a kiemelt időszakokban készítünk,
- gépeinkre és egyéb fogyasztóinkra külön mérőórákat szereltünk, áramfogyasztásunkat folyamatosan monitorozzuk, és elemezzük.

A fenntarthatóság immár nem csupán egy jövőbeni cél, hanem mindennapi gyakorlatunk szerves része is.

 

ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítványunk

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.