Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Lemezalkatrészeinkkel száguld 2022-ben is az egyetemisták versenyautója

Lola, a BME Formula Racing Team új versenyautója 2,4mp alatt gyorsul százra álló helyzetből. Idén 7 éve, hogy lemezmegmunkálás tudásunkkal hozzájárulhatunk az egyetemi csapat autóinak sikeréhez a világméretű Formula Student versenysorozatban.
1, Formula Student
A Formula Student egyetemi és főiskolai diákokból szerveződött csapatok számára a világ számos pontján megrendezett autóversenyek összefoglaló neve, amelyben a résztvevők az általuk tervezett és épített autókkal mérettetnek meg. A versengés az autó megtervezése és megépítése mellett az autó köré felépített teljes üzleti koncepció kidolgozásából, prezentálásából, valamint a projekt működéséhez szükséges anyagi háttér biztosításából áll. A legjobb magyar csapatként az idén 15 éves BME FRT nemzetközi szinten is megállja a helyét, 2021-ben több dobogós helyezést szereztek és a világranglistán a szezont a 11-ként fejezték be a több mint kétszáz csapat mezőnyében.
A BME FRT 2022-es új elektromos/önvezető versenyautója, a Lola
2, Együttműködésünk
Együttműködésünk az egyetemistákkal 2015-ben kezdődött, azóta folyamatosan nyújtunk lemezalkatrész tervezési és gyártási segítséget az évente új versenyautó modellel kirukkoló diákoknak. A csapat idén május 23-án rendezte meg jubileumi autóbemutató Rollout eseményét a Hungaroringen, amelyen leleplezték az idei versenyszezonra épített elektromos és önvezető versenyautójukat, Lolát.

3, A 2022-es versenyautó
Az idei autó kialakítása úgy történt, hogy a hagyományos, manuális változat rövid idő alatt átalakítható önvezetővé, ez jelentős megtakarításokat jelent a tervezési és gyártási fázisban és így az autó indítható két külön versenykategóriában is. Lola, amely elektromos, négykerék-meghajtású, a bemutató rendezvényen 2,4 mp alatt gyorsult fel százra.

4, Az idei közös munka
A Melior Laser által gyártott és a 2022-es versenyszezonra épített versenyautóba beszerelt lemezalkatrészekről, valamint az együttműködésről Madácsi Bendegúz, a BME Formula Racing Team  csapatkapitánya nyilatkozott:
"A Melior Laser már a tervezési fázisban is közreműködött, segítettek abban, hogy az alkatrészeink gyártáshelyesen legyenek megtervezve. A gyártást megelőzően lehetőségünk nyílt körbejárni az üzemüket, ahol bemutatták számunkra milyen gépek találhatóak meg náluk amikkel a gyártást végzik. A megtervezett alkatrészeket rövid idő alatt, nagyon magas minőségben legyártották a csapat számára, pedig a kért alkatrészek között megtalálhatóak voltak bonyolultabb, többszörösen hajlított alkatrészek is.

Az elkészült alkatrészek:
  • aerodinamikai inzertek - szárnyak merevítésére, rögzítésére
  • nyomásátalakító tűzfal - nagynyomású csövek és palackok elkülönítésére a pilótától
  • himbakonzol - az autóhoz történő felfüggesztés rögzítéséhez
  • lidartartó - a lidar szenzor tűzfalhoz történő rögzítéséhez
  • fékbetétek
Minden legyártott alkatrész H111 alumíniumból készült. A lemezalkatrészek lézervágással és élhajlítással készültek.

Az idei évben a csapat 3 versenyen méretteti meg magát:
  • Formula Student Austria - Július 24-28
  • Formula Student East - Augusztus 8-12
  • Formula Student Germany - Augusztus 15-21
Célunk, hogy a 2021-es szezonhoz hasonló eredményekkel zárjuk a 2022-es szezont is, és újra dobogóra állhassunk."

Eredményes szereplést kívánunk nekik 2022-ben is és büszkék vagyunk sikereikre!
»BME Formula Racing Team

( A képek forrása: BME FRT)



 

 Hasznos volt a cikk? Szeretne több ilyet olvasni?

Akkor íratkozzon fel és küldünk egy mailt, ha hasonló bejegyzést írunk!

 
 
 
 
 
 

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.