Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Új automata csiszológép erősíti a Melior gépparkot

A közelmúltban érkezett lemezmegmunkáló gépparkunk legújabb tagja, egy Loewer Discmaster 4TD típusú csiszológép, a már meglévő két másik csiszológépünk mellé.
1, Miért fontos a csiszolás (sorjázás, élletörés)?
A sorjázás és élletörés a lemezalkatrész gyártás egyik kritikus folyamata. A megmunkálási lépések után, mint például a lézervágás, stancolás, vagy hegesztés, fontos és sokszor nélkülözhetetlen az alkatrészek csiszolása, amely nélkül azok felhasználása korlátozottabb, küllemük hiányt szenvedhet, esetleg balesetveszélyes is lehet.  A csiszolási folyamattal történik az éles sorják, tökéletlenségek, elszíneződések eltávolítása annak érdekében, hogy esztétikusabb és biztonságosabb terméket hozzunk létre, mely nem okoz sérülést a gépkezelőknek, vagy a végtermék felhasználójának.Új, Loewer típusú csiszológépünkkel sorjázást és élletörést végzünk lemezmegmunkáló műhelyünkben

A biztonság mellett fontos szempont, hogy a csiszológépek segítenek megóvni más gépeket és szerszámokat a károsodástól. Ha a munkadarabokat sorjázzák a gyártási folyamat következő lépése előtt, nem lesznek olyan élek, amelyek a gép más részein megakadhatnak, és megszakíthatják a folyamatot, vagy további problémákat okozhatnak. A sorjázás ezenkívül segít a gépek és szerszámok kevésbé kopásveszélyessé tételében, és hosszabb ideig védi őket a sorja okozta sérülésektől. Ez elősegítheti a lemezalkatrészek esztétikusabb megjelenését, és lehetővé teszi, hogy a festék és más bevonatok még hatékonyabban tapadjanak a felülethez és így azok kiváló minőségűek legyenek.

Lemezmegmunkáló üzemünkben különböző sorjázó módszereket használunk, manuális és automata eljárást egyaránt. Az automata csiszológéppel felgyorsítható a folyamat, a gép minden alkalommal pontos munkát végez, biztosítja, hogy minden alkatrész egyformán sorjázott, megfelelő alakú és méretű legyen, ahogyan a megrendelő kérte. 

2, A Loewer Discmaster 4TD csiszológép
A már meglévő Kuhlmeyer ZBS Robotec automata csiszológépünk mellé a közelmúltban beszereztünk egy Loewer gyártmányú csiszológépet is. A gép maga két nagy sorjázótárcsával és két éllekerekítő tárcsával van felszerelve, így a sorjázás és éllekerekítés egy menetben történhet. Gépünk munkatartománya 1000mm széles, a legkisebb megmunkálható darab 50x50mm méretű, a legkisebb vastagság, amit meg tudunk munkálni 0,8mm. Az alkatrész hossza legfeljebb 2500mm. 
A géphez megvásároltunk egy forgó simító kefét, mely a futószalagot tartja tisztán a jobb tapadás érdekében, valamint egy alumínium elszívó készletet, mellyel tökéletesebb a porelszívás folyamata, így tisztább környezetben lehet dolgozni.

3, Hogyan működik?
A csiszológép a 360°-os működési elv szerint dolgozik, azaz, két forgó sorjázótárcsa és két forgó éllekerekítő tárcsa folyamatosan rezeg a munkadarab teljes szélességi tartományában. A csiszolás folyamán minden belső és külső él minden szögből és irányból meg van munkálva. Az eredmény a vágási kontúrok elhelyezkedésétől független sorjázás és éllekerekítés. 
 
Az új csiszológépet csak rozsdamentes anyagból készült lemezalkatrészek megmunkálásához használjuk, a szénacélból készült, illetve nagyon kis méretű alkatrészeket a kézi Timesavers géppel munkáljuk meg. Alumínium termékekhez az ERNST csiszológépünket használjuk, mert az nedves üzemű.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Loewer Discmaster 4TD csiszológép is hozzájárul majd ahhoz, hogy megrendelőink esztétikusabb és nem utolsósorban biztonságosabb lemezalkatrészeket kapnak kézhez, nem csalódnak a Melior minőségben.


Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.