Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Megújuló energia a lemezmegmunkálásban

Napelemes rendszer telepítése a Melior Lasernél - egy zöld lépés az élhetőbb jövő felé
A Meliornál folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel csökkenthetjük gyártóüzemünk energiafelhasználását, ezáltal csökkentve vállalatunk energia kiadásait, költséghatékonyabb gyártást elérve. Példaként említhetjük lemezmegmunkáló csarnokunk bővítését, melynek során energiatakarékos fűtési- és hűtési rendszert terveztünk és valósítottunk meg, megújuló energiát vagy az ipari termelési folyamatokból származó hulladékhőt felhaszálva. Erről az alábbi bejegyzésben írtunk részletesebben: Lemezmegmunkáló üzemcsarnok az energiatakarékosság jegyében.

Napelem-rendszer kiépítése a Melior Laserné

Szintén kiemelt szempont volt az energiatakarékosság porfestő rendszerünk tervezése és a beégető kemence elhelyezése folyamán: Környezetbarát felületkezelési eljárás.

Az energiatakarékosság mellett hasonló súllyal bír a környezetvédelem beruházásaink tervezésénél. Megújuló energia felhasználásunk arányát most sikerült jelentősen növeli a napenergia felhasználásával, amely az egyik legjelentősebb megújuló energiaforrás.  A közelmúltban telepítettük napelemes panelrendszerünket biatorbágyi üzemünk lemezalkatrész gyártási folyamatának táplálására.
Ezzel a lépéssel csökkentjük a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségünket és a környezetre káros nitrogén- és szén-dioxid-kibocsátást. 
 
Napelemes rendszerünk a következő műszaki adatokkal rendelkezik:
  • 246 db 450Wp napelem modul
  • 176 db 400Wp napelem modul
  • összesen 181 kWp napelem teljesítmény
  • összesen 150 kW inverter teljesítmény
  • hálózatra történő visszatáplálás nélküli rendszer, a megtermelt energia azonnal felhasználásra kerül (kivéve a hétvégéket, ezeken a napokon a rendszer automatikusan lekapcsol)

A napelemek telepítésével egy újabb, zöld, lépést tettünk az élhetőbb jövő felé.

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.