Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Lézervágott és porfestett vasútipari lemezalkatrészek gyártása

Legújabb megbízásunk során lemezmegmunkálás és porfestés szaktudásunk a vasútipar szolgálatába állítottuk.

Legújabb lemezmegmunkáló feladatként rozsdamentes szerkezeti elemek gyártásában veszünk részt vasútipari partnerünk számára. A mellékelt fotókon a lézervágás és porfestés mozzanatai láthatóak.

Lézervágott lemezalkatrészek porfestés közben az automata festőrendszeren

 

A lézervágást a teljes vastagsági szortiment vágási technológiájaként alkalmazzuk ennél a rozsdementes acél 1.4301 anyagminőségnél 2mm-től 12 mm-es vastagságig.

A lézervágott alkatrészeket ezután saját porfestő üzemünkben festjük. A 2,5 méternél nem hosszabb alkatrészek porfestése is megoldható a megfelelő felfüggesztéssel. Az automata festőrendszeren 2,5 órás ciklusokban érkeznek folyamatosan a kész porfestett termékek. A folyamat kezdetén az alkatrészek először átesnek az előkészítésen (mosás, tisztítás, zsírtalanítás és passziválás),majd egy porszóró berendezés elektrosztatikusan feltöltött, színezett, műanyag-por alapú festéket fúj az alkatrészekre úgy, hogy az alkatrész földpotenciával van ellátva, ebből következően a fém munkadarab magához vonzza a festékport. A folyamat befejezéseként a környezetbarát beégető kemencénkben a felvitt réteget 180-200 ⁰C-on beégetjük.

 

Az elektrosztatikus porfestési eljárás során ennél a munkánál kihívást jelentett az alkatrészen lévő menetek maszkolása és a megfelelő zsírtalanítás az alkatrész nehezen elérhető pontjain. Továbbá a hegesztett varratok mentén, az összefekvő felületek közötti megfelelő festék terülést elérése is megoldandó feladat volt. A fenti okok miatt automata szórófejekkel és kézi rásegítéssel is festettük ezeket az alkatrészeket. Az alkatrészek tömege miatt pedig megfelelő erősségű függesztő kampók használata volt szükséges.

A porfestett felület védelme a nemcsak a gyártás során, de a csomagoláskor is kiemelt szempont, ezért nagy gondot fordítottunk a csomagolásra.
Az elkészült lézervágott és porfestett szerkezeti elemek minősége partnereinket is meggyőzte az együttműködés erősítésében és a jövőben is szívesen veszünk részt az iparág feladatainak végrehajtásában.
 

 

 

Porfestés szolgáltatásunkról olvasson bővebben

Hasznos volt a cikk? Szeretne több ilyet olvasni?
Akkor íratkozzon fel és küldünk egy mailt, ha hasonló bejegyzést írunk!

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.