Lemezmegmunkálás szakértő blog -

Betekintés a lemezmegmunkálás folyamataiba, lemezalkatrész-gyártás projektek bemutatása gyártó cégek tervezőmérnökei és beszerzői számára

Műszeripari lemezalkatrészek porfestése - videó

A filmen szerkezeti acélból, a műszeripar számára készült lemezalkatrészek porfestési folyamatát láthatjuk. Részletes leírás a bejegyzésben.


 

Megrendelői körünk, ezen belül is a műszeripar és elektronikai ipar különösen magas minőségi igényeket támaszt velünk szemben. A komplexitás, mint vevői elvárás lemezalkatrész termékeinket illetően szintén komoly szakmai kihívást jelent. Hogy ezen elvárásoknak minél inkább meg tudjunk felelni, egyedi elektrosztatikus porfestő rendszer kiépítése mellett döntöttünk. Saját porfestő sorunk tervezésénél és kialakításánál a magas szintű automatizáltság és hatékonyság volt vezérelvünk.

Komplex lemezalkatrészeink a mechanikus szerelés előtt, igény esetén, ezen felületkezelési állomáson is átmennek.
A porfestett bevonat nagyon népszerű, mert kiválóan ellenáll a korróziós hatásoknak amellett, hogy magas fokú esztétikai igényeket is kielégít.

Rövid filmünkben a sorozatgyártásra optimalizált porfestő rendszerünk felvételeit látjuk. 3 mm–es ötvözetlen szerkezeti acél elemek felületkezelését végezzük, amelyek műszeripari berendezések mechanikai elemeiként kerülnek további szerelési műveletre.

Első lépésként a lemezalkatrészek automata vezérléssel haladnak a vegyi tisztító rendszeren . Ez az előkezelő sor cirkóniumos nanotechnológiás, környezetbarát technológiával működik.
Következő lépésben a termékek a szárítóba kerülnek, majd a porfestő kabinba . A kiváló festési minőség elérését segíti elő, hogy a vegyszerek koncentrációja folyamatos pH méréssel, automatizált vegyszeradagolókkal állandó kontroll alatt van. Minden pillanatban folyamatosan ellenőrizhető, mennyi festék van a rendszerben, illetve, hogy az adott munkadarabra mennyi festék került.
A festett alkatrészek végül az üzem felső részében kialakított elektromos beégető kemencébe kerülnek. A magas hőfokon megtörténik a festék térhálósodása/kikeményedése. A folyamat így kevesebb energiát felhasználva járul hozzá a környezetre is tekintettel lévő gazdaságos gyártáshoz.

A sor a legcsekélyebb emberi beavatkozás mellett üzemel. A legmagasabb minőség elérése és az energiatakarékosság volt elsősorban szempont a porfestő rendszer tervezése során.


 Hasznos volt a cikk? Szeretne több ilyet olvasni?

Akkor íratkozzon fel és küldünk egy mailt, ha hasonló bejegyzést írunk!

Olvasson tovább ebben a kategóriában: Porfestés, a környezetbarát felületkezelési eljárás »

Keresés a blogban


Melior Laser Kft. H-2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B.
Tel.: +36 23 313 270       info@meliorlaser.hu
Copyright © 2024 Komplex lemezmegmunkálás, lemezalkatrész-gyártás, porfestés
Melior Laser Kft. Minden jog fenntartva.
Designed by One Online

Komplex lemezmegmunkálás - Pályázatok

  • Utoljára frissítve: 2024 április 25, csütörtök 12:04:47.